Thursday, January 29, 2009

Trostruki užitak s lješnjakom - najbolji kolač



Sastojci:

Tjesto:
6 bjelanjaka
20 dag šećera
15 dag lješnjaka
2 žlice mrvica
3 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
Bjelanje tući u čvrst snijeg, dodavati šećer, te lagano umješati u brašno pomješano s praškom za pecivo, mljevenim lješnjacima i mrvicama. Kolač peći na laganoj vatri i ohladiti.

Krema:
6 dl mlijeka
6 žumanjaka
20 dag šećera
2 pudinga od vanilije
25 dag margarina
10 dag čokolade (mliječne)
U malo mlijeka pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom i pudingom, te sve zajedno ukuhati u preostalom mlijeku i kuhati oko 5 min. U polovicu smjese dodati čokoladu i sve ohladiti. Pjenasto izraditi margarin i u svaku polovicu kreme dodati pola izrađenog margarina.

Glazura:
10 dag čokolade
3 žlice vode
3 žlice šećera
8 dag margarina
Vodu, šećer i čokoladu rastopiti na pari i dodati margarin.
Postupak:
Pečeno tijesto premezati čokoladnom kremom i na nju složiti petit buerre keks(ili sličan). Premazati žutom kremom i preliti čokoladnom glazurom.

No comments:

Post a Comment